Vul uw gegevens in en ontvang vrijblijvend offertes voor liftonderhoud

Vul gemeente of postcode in
Velden met een * zijn verplicht.

De voordelen van Liftoffertes

Makkelijk vergelijken van erkende leveranciers op prijs en kwaliteit

In één keer opvragen van meerdere offertes

Liftleveranciers weten dat ze via Liftoffertes met elkaar in concurrentie staan en moeten dus scherp offreren

Gratis en vrijblijvend hulp krijgen

Een Veilige lift

Om de veiligheid van de lift te kunnen waarborgen, moet deze periodiek worden gekeurd. Hiervoor bestaan er verschillende keuringsinstanties die onafhankelijke keuringen uitvoeren. Hieronder vindt u informatie over de drie belangrijkste keuringsinstanties: Konhef, Aboma, Liftinstituut en TÜV.

Keuringsinstanties

Het Ministerie van SZW heeft onder andere Aboma hiervoor aangewezen. Aboma verricht onafhankelijke keuringen en controles aan personenliften, roltrappen en gevelonderhoudsinstallaties. De inspecteurs van Aboma hebben hiervoor vanzelfsprekend alle benodigde specialistische kennis en zijn specialist in zowel hydraulische liften als tractieliften en machinekamerloze liften. Aboma maakt hierbij geen onderscheid tussen een keuring voor een enkele lift of het keuren van alle liftinstallaties voor grote ketens.

Onafhankelijk

Een andere onafhankelijke keuringsinstantie die al sinds 1933 keuringen verricht voor liften en roltrappen is het Liftinstituut. Zij streven al bijna een eeuw naar 'een wereld waarin iedereen alle liften en roltrappen zorgeloos en veilig kan gebruiken' door uitgebreide veiligheidskeuringen en daarna de bijbehorende certificatietrajecten inclusief hun zilverkleurige Liftinstituut-keurmerk. Ook geeft Liftinstituur trainingen en voorlichting waarin zij hun kennis over onderhoud en veiligheid delen en  veiligheidscampagnes en keuringsregimes voorstellen. Liftinstituur levert jaarlijks service aan tienduizenden gebouweigenaren, -beheerders en producenten. Liftinstituut is geaccrediteerd voor inspectie- en productcertificatie-activiteiten (I 154  voor inspectie en C 067  voor productcertificatie).

Konhef

Konhef is het enige controleorganisme in België dat gespecialiseerd is in het uitvoeren van de wettelijke controles van liften. Konhef is de expert in preventief onderzoek, risicoanalyse en keuring van omvormingswerken. Een preventief onderzoek is een verplichte drie- of zesmaandelijkse technische inspectie. Een risicoanalyse dient om de vijftien jaar uitgevoerd te worden. Is uw lift recent aangepast of omgevormd? Vraag dan een keuring van omvormingswerken aan.

Gespecialiseerd in inspecties

TÜV SÜD Benelux is een andere onafhankelijke keuringsinstantie die gespecialiseerd is in onafhankelijke beoordeling zoals certificering, keuring, inspectie en training. TÜV werkt sinds 1981 aan de veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van de leefomgeving voor organisaties, overheid en samenleving. TÜV  voert audits, keuringen of inspecties uit op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid van producten waaronder liftkeuringen. Daarnaast geven zij ook op verzoek trainingen over alle noodzakelijke kennis van liften die nodig is om veilig rondom en met liften te kunnen werken waaronder lifttechniek, veiligheidsprocedures, gevaren en veiligheidsrisico's.  TÜV SÜD Benelux voert de preventieve inspecties, de risicoanalyses en inspecties na modernisatie uit.

Liftonderhoud offertes aanvragen

Velden met een * zijn verplicht.

Vraag hier gratis en vrijblijvend meerdere offertes voor liftonderhoud aan. Bekijk onderstaande onderwerpen voor meer informatie over liftonderhoud en service aan uw lift


Bel me terug

Stuur offertes

Bel 003120-4637185
Liftprijzen vergelijken