Start uw aanvraag en ontvang traplift offertes, bespaar tot wel 35%

Vul gemeente of postcode in
Velden met een * zijn verplicht.

We werken alleen met erkende traplift leveranciers

Bespaar tot 35% op een traplift door offertes te vergelijken

Wees verstandig, vergelijk altijd meerdere traplift offertes voor u beslist

Gratis en vrijblijvend hulp krijgen met uw traplift

De aanschaf van een traplift

Een traplift is voor veel mensen in België een belangrijk hulpmiddel. Wanneer u de trap niet meer zelfstandig kunt gebruiken dan kan een trapplateaulift een goede uitkomst zijn. In andere gevallen is het nog niet duidelijk of de traplift er direct moet komen. Doordat er bijvoorbeeld een operatie is gepland en u de uitkomst daarvan nog niet kunt weten. Eventueel is een traplift een tijdelijke oplossing. Een traplift wordt in de meeste gevallen op maat gemaakt en afgesteld op uw persoonlijke thuissituatie. Daarom is het moeilijk om vooraf te bepalen hoeveel een traplift u exact gaat kosten. Het vergelijken van de prijzen van trapliften is daarom niet eenvoudig en kan een intensieve speurtocht voor u zijn. We willen u graag helpen om precies aan te geven wat u allemaal kunt verwachten.

Hoe betaalbaar is een traplift?

Ontdek voor uzelf hoe betaalbaar een traplift of stoellift kan zijn. De prijs van een traplift is afhankelijk van hoe groot uw woning of woonruimte is, of wat de exacte breedte van uw trap is maar ook van een aantal andere factoren. Welke prijs kunt u verwachten? Een luxere uitvoering van de stoel zal duurder zijn bijvoorbeeld. Maar een reguliere stoel heeft geen meerprijs. De prijs van de traplift is echt sterk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en het specifieke soort traplift dat u wilt. Alle genoemde prijsverschillen kunt u uiteraard goed terug zien in de offertes. Vraag daarom altijd meerdere traplift offertes aan.

Welke prijs kunt u verwachten in België,?

De prijs van de traplift is in België is afhankelijk van het soort traplift dat u wilt. Zo kost een normale traplift in de regel aanzienlijk minder dan een luxere uitvoering. Het aantal bochten die een traplift dient te maken, zorgt voor een hogere tariefstelling. Voor een traplift die meer dan twee bochten dient te maken, kunt u rekening houden met een prijs vanaf €4.100. Terwijl een traplift voor rechte trap al mogelijk is vanaf €2.000. Een rechte trap is dus meestal de goedkoopste optie. Dit heeft onder meer te maken met de montage van de traplift. Op een rechte trap is dit tenslotte veel eenvoudiger. Hoe meer bochten, hoe lastiger het wordt om de traplift te monteren. Dit ziet u uiteraard ook terug in de verschillende offertes.

man staat naast vrouw die zit op een traplift Een vrouw die zit op een traplift en jongere vrouw komt van de trap aflopen Traplift

Verschillende leveranciers in België 

Er zijn verschillende leveranciers van trapliften. Een aantal bekende leveranciers zijn bijvoorbeeld Handicare, Thyssenkrupp.be, Stannah.be, Smienk, Otolift en Comfortlift. Welke leverancier u kiest, heeft natuurlijk ook invloed op de prijs. Bij sommige leveranciers heeft u de mogelijkheid om een lift te huren. leveranciers van trapliften waar u liften kunt huren zijn bijvoorbeeld Smienk en Triwa. Er zijn zelfs een aantal leveranciers waar u tweedehands liften kunt bestellen. Vanzelfsprekend betaalt u hier ook een lager bedrag voor. Leveranciers waar u tweedehands liften kunt aanschaffen, is bijvoorbeeld Smienk trapplateauliften. Welke leverancier u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw eigen wensen.

Het installeren van de traplift

De installatie van een traplift duurt niet zo lang. Binnen enkele uren is de traplift meestal klaar voor gebruik. U hoeft niet bang te zijn dat er blijvende schade ontstaat aan de trap. Het monteren van een traplift op een trap met bochten is complexer waardoor de montage meer tijd in beslag neemt. De traplift moet altijd door een ervaren monteur geïnstalleerd worden. Daarna zal de monteur de lift goed controleren. Wanneer het zeker is dat de lift correct geïnstalleerd is dan is de traplift klaar voor gebruik.

Het onderhoud van de traplift

Als de traplift eenmaal geplaatst is, dan is het ook belangrijk dat deze in goede staat blijft. Meestal is één onderhoudsbeurt per jaar al voldoende. Ook krijgt u bij de meeste leveranciers één jaar gratis onderhoud. Liftbedrijven hebben verschillende liftonderhoudscontracten waaruit u kunt kiezen. Het is belangrijk dat u een monteur kiest die voldoende ervaring heeft met uw soort lift. Als u wilt voorkomen dat de garantie verloopt dan is het aan te raden om de trap in ieder geval één keer per jaar te laten controleren.

Tweedehands traplift België

het is uiteraard ook mogelijk een tweedehands traplift aan te schaffen. Dit kan een uitkomst bieden als uw budget het niet toe laat om een nieuwe traplift te kopen. Of als u de investering en voorzieningvan de traplift enkel voor een korte periode wilt doen. U kunt daarvoor ook een traplift huren. Bekijk de traplift mogelijkheden uitvoerig op onze site.

Bij Liftoffertes kunt u meerdere traplift offertes aanvragen als u een traplift wenst voor uw woning of woonruimte. Bent u benieuwd naar de prijzen? Dan raden we u aan om gratis offertes bij ons aan te vragen. Op deze manier bespaart u kosten en heeft u helder en vakkundig overzicht van het aanbod. 

Vraag traplift offertes aan

Velden met een * zijn verplicht.