Vul uw gegevens in en ontvang vrijblijvend offertes

Vul gemeente of postcode in
Velden met een * zijn verplicht.

De voordelen van Liftoffertes

Makkelijk vergelijken van erkende leveranciers op prijs en kwaliteit

In één keer opvragen van meerdere offertes

Liftleveranciers weten dat ze via Liftoffertes met elkaar in concurrentie staan en moeten dus scherp offreren

Gratis en vrijblijvend hulp krijgen

Wat is de prijs van een traplift?

De prijs van een traplift varieert nogal en is in eerste instantie afhankelijk van het type traplift. Een traplift is in principe altijd in meer of mindere mate maatwerk, waardoor het voor fabrikanten bijna onmogelijk is standaardoplossingen en standaardprijzen te hanteren voor de aanleg van een traplift. Een groot deel van de traplift kan desondanks de grote onderlinge verschillen in trappen, nog steeds van te voren worden gemaakt en gemonteerd. Het op maat maken van het railsysteem, of de ophangingen aan de trap of op het trappenhuis passen en de montage van de benodigde electra, maken vaak het prijsverschil uit. Het type traplift is afhankelijk van het soort trap waarop de traplift moet komen. De meeste trappen vallen onder de volgende typen: rechte trap, trap met een enkele bocht en trap met meerdere bochten. De prijzen voor trapliften op deze trappen komen gemiddeld neer op de volgende bedragen uit:

Type trap Basis Extra Luxe
Rechte trap € 2.000 – € 3.500 € 3.500 – € 6.500 € 6.500 – € 10.500
Eén bocht € 4.800 – € 7.000 € 8.000 – € 10.000 € 10.000 – €12.000
Meerdere bochten vanaf € 6.000 Vanaf € 8.000 Vanaf €10.000

 

Bij montage van trapliften voor meerdere verdiepingen moet gerekend worden op iets minder dan een verdubbeling van de kosten. Natuurlijk verschillen de prijzen van een traplift ook per leverancier en daarnaast kunnen montagekosten nogal uiteenlopen. Ook spelen persoonlijke wensen en keuzes een rol bij de prijsbepaling: wanneer u kiest een luxere uitvoering kan de prijs van een traplift oplopen. De traplift op een rechte trap is het goedkoopste vanwege de simpele montage in een rechte lijn. De traplift op een trap met één bocht is daarna het voordeligst omdat er dan maar één enkele draairail nodig is die met de bocht van de trap meegaat. Er is wel meer maatwerk nodig dan bij een rechte trap. Ook kan de prijs afhangen van montage in binnen- of buitenbocht, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Montage van een traplift bij trappen met dubbele bochten zijn het kostbaarst vanwege het meeste maatwerk en meest ingewikkelde constructie en montage.

Vraag eenvoudig offertes aan voor een traplift

Liftoffertes.be biedt u de mogelijkheid om traplift offertes van erkende liftleveranciers uit België snel en in één keer aan te vragen.
We helpen u graag. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Prijsverschillen zien we vaak tussen de verschillende traplift leveranciers wel oplopen tot 35%.

Traplift offertes aanvragen


Velden met een * zijn verplicht.

Bekijk onderstaande onderwerpen voor meer informatie over trapliften?