Vul uw gemeente in en ontvang offertes voor een huislift, bespaar tot 35%

Vul gemeente of postcode in
Velden met een * zijn verplicht.

We werken alleen met erkende liftleveranciers

Bespaar tot 35% op een huislift 

Bespaar honderden euro’s door offertes te vergelijken

Wees verstandig, vergelijk altijd meerdere offertes voor u beslist

Liftoffertes België staat voor u klaar en helpt u graag verder

Huislift: waar moet je op letten bij de aanschaf in België?

De aanschaf van een huislift kan een verstandig idee zijn indien u slecht ter been bent. Ook wanneer u niet meer zelfstandig trap kunt lopen is een lift in huis een goede optie. Zo is een huislift voor een rolstoel tegenwoordig een uitstekende mogelijkheid om u in uw woning weer mobiel te maken. Vandaag de dag kiezen ook veel mensen die nog prima trap kunnen lopen voor een huislift. Een lift in huis is namelijk ook luxe en bovendien kan het de waarde van uw woning verhogen. Wilt u een lift in huis laten plaatsen? Dan informeren we u graag over alles dat daarbij komt kijken. Ook kunt u bij ons terecht voor drie gratis huislift offertes.

Welke prijs kunt u verwachten?

De kosten van een huislift zijn van enkele factoren afhankelijk. Zo hangen de kosten voor het plaatsen van een lift bijvoorbeeld van uw woonsituatie af. De kosten zijn ook afhankelijk van het type lift waar u uw oog op hebt laten vallen, de extra opties en wat voor afwerking u wenst. Bovendien is het belangrijk dat u ook rekening houdt met toekomstige energie- en onderhoudskosten. Een goedkope huislift zonder schacht met twee stopplaatsen is vanaf € 10.000 verkrijgbaar. Wanneer u een huislift met meer dan twee stopplaatsen wenst, dan zullen de kosten iets oplopen. Hoe meer stopplaatsen, hoe hoger de prijs.

Huislift Belgie 

Het installeren van een huislift

Voordat de lift geïnstalleerd kan worden, is er veel voorbereiding nodig. Zo dient de liftschacht bijvoorbeeld gemetseld te worden, moet er mogelijk een opening gemaakt worden voor de lift en zullen er elektriciteitskabels aangelegd moeten worden. Hoe lang de voorbereiding duurt zal per woning verschillen. De installatie zal altijd uitgevoerd moeten worden door een professional, de lift moet namelijk uitermate veilig zijn. De gemiddelde lift moet in staat zijn om 500 kilo te vervoeren, exclusief het gewicht van de lift zelf. Er zijn natuurlijk verschillende veiligheidseisen waaraan voldaan moet worden, daarom is het essentieel dat een professionele liftmonteur de installatie verzorgt.

Welke afmetingen heeft u nodig?

Er zijn verschillende afmetingen waaruit u kunt kiezen. De meeste huisliften hebben een minimaal oppervlakte van 100 x 120 centimeter. Welke afmetingen u nodig heeft, is afhankelijk van uw eisen en wensen. Is de lift bijvoorbeeld bedoeld voor iemand met een rolstoel? Dan is een oppervlakte van 100 x 125 cm al geschikt. Wanneer er ook een begeleider in de lift moet passen, dan voldoet een oppervlakte vanaf 110 x 125 cm. U kunt ook kiezen voor een grote lift met een oppervlakte zoals 200 x 140 centimeter. Een lift met deze afmetingen kan ook geschikt zijn voor een rolstoel met meerdere begeleiders.

Het onderhoud van de lift

Bij de meeste leveranciers van liften krijgt u het eerste jaar gratis onderhoud. De huislift is eigenlijk zeer onderhoudsvriendelijk, maar desondanks kunnen we u wel aanraden om een onderhoudscontract af te sluiten. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat de huislift in een goede staat verkeert. Zelf hoeft u de lift nauwelijks te onderhouden, u hoeft de lift alleen schoon te maken.

Verschillende eisen en voorwaarden

We willen u graag een volledig en goed beeld geven want wat er allemaal komt kijken bij het aanschaffen en plaatsen van een lift. Zo is het bijvoorbeeld niet wettelijk verplicht de lift jaarlijks te laten keuren maar is dit wel aan te raden. De liftschacht is bijvoorbeeld een essentieel onderdeel van een lift en dient aan een aantal voorwaarden te voldoen. Deze voorwaarden kunt hier u bij Liftoffertes allemaal terugvinden. Het geluid wat een lift maakt, kan ook van invloed zijn op de keuze die u maakt qua lift. Voor mensen die invalide zijn is het van groot belang dat er een rolstoel in de lift past. Soms dient de rolstoel met begeleider in de lift passen. Hier zijn dan weer andere eisen aan verbonden alvorens de lift gemaakt en geplaatst kan worden. Het onderhoud van een huislift is ook verschillend per soort lift. Wat verder van invloed is op het onderhoud, is het aantal liftbewegingen dat er per dag gemaakt wordt en hoeveel mensen er gemiddeld per keer vervoerd worden.

Stijl en interieur

Het interieur van de lift is een andere keuze die erg persoonlijk is qua stijl. U kunt kiezen uit een luxe variant zoals deuren met glas, of een minder luxe versie. Kortom u heeft de keuze uit talloze materialen, designs en configuraties. De lift kan met een hoogwaardige afwerking vervaardigd worden. De liftkooi varieert ook qua materiaal en duurzaamheid. De liftkooi heeft bijvoorbeeld ook een een deur en deze kan ook van glas vervaardigd zijn.

Energie en Motoren

Daarnaast is het energieverbruik van de lift niet geheel onbelangrijk. Is het verbruik laag of juist hoog? Dit kunt u bijvoorbeeld terugbrengen door toepassing van energiebesparende liftonderdelen. De motoren variëren qua vermogen en zijn hydraulisch aangedreven of worden aangedreven door een wormwieloverbrenging de zogenaamde tractieliften. Deze zijn in twee varianten beschikbaar ‘geared’ en ‘gearless’.

Wilt u graag weten wat een lift u gaat kosten? Dan kunt u bij ons meerdere gratis huislift offertes aanvragen. Op deze manier betaalt u nooit meer dan noodzakelijk. 

Vraag huislift offertes aan

Velden met een * zijn verplicht.