Vul uw gegevens in en ontvang vrijblijvend offertes

Vul gemeente of postcode in
Velden met een * zijn verplicht.

De voordelen van Liftoffertes

Makkelijk vergelijken van erkende leveranciers op prijs en kwaliteit

In één keer opvragen van meerdere offertes

Liftleveranciers weten dat ze via Liftoffertes met elkaar in concurrentie staan en moeten dus scherp offreren

Gratis en vrijblijvend hulp krijgen

Top 5 beslispunten traplift?

1. Meten is weten.

Het plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Het eerste en misschien wel belangrijkste punt is daarom het opmeten van de exacte formaten van de trap. De installatie van een traplift is altijd maatwerk omdat geen trap hetzelfde is. Daarom bestaat de eerste stap voor de aanleg altijd uit het exact meten van uw trap en de route die de traplift moet nemen. De exacte meting van uw trap en daarmee de beschikbare ruimte voor de traplift bepaalt meestal de keuze voor een binnen- of een buitenbocht. Soms is de keuze voor een binnen- of een buitenbocht praktischer en voordeliger in het besparen van loopruimte. Alle trapliften kunnen zowel in de binnen- als in de buitenbocht worden gemonteerd, als hier tenminste ruimte voor is. Bij zeer smalle trappen wordt de keuze hierin wel beperkter dan bij breder aangelegde trappen.

2. Persoonlijke wensen en voorkeuren.

Deze spelen natuurlijk ook een grote rol bij de keuze voor een traplift. Zo bestaan er verschillende opties voor bochten, montage en voor het in- en uitstapmoment aan beneden en boven. Ook deze keuzes zijn deels afhankelijk van technische mogelijkheden in uw woning. U kunt kiezen voor een rechte trapliften zonder bocht, trapliften met één bocht en trapliften met meerdere bochten. Afhankelijk van de vorm van uw trap en het aantal bochten moet worden vastgesteld welk type traplift nodig en mogelijk is in uw woning. De montage van een traplift op een rechte trap is meestal het eenvoudigst. Dit vereist weinig technisch ingewikkeld montagewerk en minder maatwerk dan bij trappen met een bocht of meerdere bochten. De levertijd voor een traplift met een bocht of meerdere bochten is meestal ook wat langer dan de levertijd van een rechte traplift. Het railsysteem moet namelijk perfect passen en daarom altijd na nauwkeurige opmeting op maat worden gemaakt en dat vraagt soms om iets meer levertijd. De montagetijd daarentegen is voor zowel een rechte trap als voor een trap met bocht(en) gelijk. De traplift is bijna altijd binnen één dag aangelegd.

3. De keuze van het type stoel.

De stoelkeuze kan veel uitmaken in het gebruiksgemak. Zo is het voor trapliften met een bocht of meerdere bochten, prettig en vooral praktisch een draaiende stoel aan te schaffen. Zo voorkomt u dat u in bochten met uw gezicht naar de muur draait.

4. Het hefvermogen.

Let ook altijd op het maximale hefvermogen: dit is het maximale gewicht dat de lift kan dragen. Afhankelijk van uw situatie en omstandigheden kan dit maximale hefvermogen een rol spelen in de aanschafkeuze. Laat u hierin goed adviseren door de liftleverancier.

5. Het onderhoudscontract.

Als laatste is de keuze van het onderhoudscontract van groot belang na de aanschaf en aanleg van de traplift. Een periodieke onderhouds- en veiligheidscheck is essentieel en verstandig. De meeste liftleveranciers bieden verschillende soorten onderhoudscontracten.

Vraag nu offertes aan voor een traplift

Liftoffertes biedt u de mogelijkheid om offertes van erkende liftleveranciers snel en in één keer aan te vragen.
We helpen u graag. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Prijsverschillen zien we tussen de verschillende traplift leveranciers oplopen tot 35%.

Vraag hier gratis en vrijblijvend meerdere offertes voor een traplift aan.

Traplift offertes aanvragen

Velden met een * zijn verplicht.


Bekijk onderstaande onderwerpen voor meer informatie over trapliften.