Vul uw gegevens in en ontvang vrijblijvend offertes

Vul gemeente of postcode in
Velden met een * zijn verplicht.

De voordelen van Liftoffertes

Makkelijk vergelijken van erkende leveranciers op prijs en kwaliteit

In één keer opvragen van meerdere offertes

Liftleveranciers weten dat ze via Liftoffertes met elkaar in concurrentie staan en moeten dus scherp offreren

Gratis en vrijblijvend hulp krijgen

Hoe kies ik tussen een personenlift of huislift?

De vraag of er een personenlift of een huislift moet komen, hangt af van de specifieke situatie waar de lift wordt geïnstalleerd en is afhankelijk van de behoeftes en wensen en het budget van de toekomstige gebruikers. Een personenlift is een lift die geproduceerd is onder de richtlijn Liften 89/16/EG. Een huislift valt onder de Europese Machine Richtlijn 2006/42/EG.

Verschil

Het eerste verschil tussen een huislift en een personenlift zit in de wettelijke benaming ervan: sinds 2010 is de Richtlijn Machines van kracht die bepaalt dat een lift met een snelheid lager dan 0,15 meter per seconde geen lift meer heet, maar een machinelift ofwel huislift heet. Als er bepaalde veiligheidsmaatregelen zijn getroffen, kan de put van de huislift heel ondiep zijn of zelfs geheel ontbreken omdat er geen vrije ruimtes nodig zijn. Het voordeel hiervan is dat bij de aanleg van deze lift weinig aanpassingen nodig zijn waardoor de architectonische en bouwkundige kosten lager zijn dan bij de installatie van een ‘gewone’ personenlift. Dit is dan ook het tweede verschil; door de relatief gemakkelijke installatie is de huislift voordeliger en minder ingrijpend dan de aanleg van een reguliere personenlift. Een derde verschil is dat de huislift een stuk langzamer gaat dan de personenlift.

De huislift en de personenlift

De huislift en de personenlift bevatten de volgende onderscheidende eigenschappen: - Een huislift is door de Machinerichtlijn 2006/42/EG verplicht volledig omsloten te zijn als er sprake is van bediening (overnamebesturing) op het platform en als de dragende constructie (dus het platform) volledig omsloten is. Dit houdt dus in dat de uitvoering als een cabinelift is dus met wanden, plafond en cabinedeur. - Voor een personenlift, een lift met een hogere liftsnelheid (hoger dan 0,14 meter per seconde), geldt de Richtlijn Liften 2014/33/EU waarin een liftput en schachtknop verplicht wordt gesteld, behalve als de lift een limiet kent van 1,0 meter per seconde; dan is mag de personenlift zonder put en schachtkop worden geïnstalleerd.

Vraag nu offertes aan voor een personenlift

Liftoffertes biedt u de mogelijkheid om offertes van erkende liftleveranciers snel en in één keer aan te vragen.
We helpen u graag met de zoektocht naar een nieuwe personenlift!

Offertes voor personenlift aanvragen

Velden met een * zijn verplicht.

Vraag hier gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan voor een personenlift aan. Bekijk onderstaande onderwerpen voor meer informatie over personenliften.


Bel me terug

Stuur offertes

Bel 003120-4637185
Liftprijzen vergelijken