Vul uw gegevens in en ontvang vrijblijvend offertes

Vul gemeente of postcode in
Velden met een * zijn verplicht.

De voordelen van Liftoffertes

Makkelijk vergelijken van erkende leveranciers op prijs en kwaliteit

In één keer opvragen van meerdere offertes

Liftleveranciers weten dat ze via Liftoffertes met elkaar in concurrentie staan en moeten dus scherp offreren

Gratis en vrijblijvend hulp krijgen

Welke wetgeving geldt er bij liftrenovatie?

Bij de overweging tot liftrenovatie of liftvervanging over te gaan moet er worden rekening worden gehouden met de wettelijke kaders. Als het gaan om liftrenovatie dan blijft de norm die bij ingebruikname van de lift gold, van kracht. Dit kan ofwel NEN 1081 ofwel EN 81-1/2 zijn. Bij liftvernieuwing geldt de huidige norm voor nieuwe liften. Dat kan, bij ingebruikname voor 31 augustus 2017, de EN 81-1/2 zijn, maar ook de EN 81-20. Bij ingebruikname na 31 augustus 2017 geldt alléén nog de norm EN 81-20.

 

Normen verschillen

De normen verschillen als volgt: bij oudere liften is de minimaal vereiste vrije ruimte boven en onder de liftkooi beperkter dan bij de nieuwe norm. Als een lift vernieuwd wordt, moet voldaan worden aan de nieuwe norm die vooral in ruimte verschilt van de oudere norm. Daarom moet er meestal meer ruimte worden gecreëerd.

Eisen liften

De eisen die gesteld zijn aan liften gebouwd onder norm EN 81-20 zijn meestal uitgebreider als het gaat om de ruimtes boven en onder de schacht van liften, dan die van liften gebouwd onder de norm EN 81-1/2. Tot en met 31 augustus 2017 mag de norm EN 81-1/2 nog worden gehanteerd, dus bij de overweging tot liftvernieuwing en/of renovatie over te gaan bij liften die nog onder de norm NEN 1081 ofwel EN 81-1/2 zijn gebouwd en die over te weinig ruimte boven en/of onder beschikken, is nu enige haast geboden.

Vraag nu offertes aan voor renovatie en modernisering van uw lift

Liftoffertes biedt u de mogelijkheid om offertes van erkende liftleveranciers snel en in één keer aan te vragen.
We helpen u graag met de zoektocht naar liftbedrijven die liften renoveren en moderniseren.

Liftrenovatie offertes aanvragen

Velden met een * zijn verplicht.

Vraag hier gratis en vrijblijvend meerdere offertes voor een liftrenovatie aan. Bekijk onderstaande onderwerpen voor meer informatie over liftrenovatie?


Bel me terug

Stuur offertes

Bel 003120-4637185
Liftprijzen vergelijken