Vul uw gegevens in en ontvang vrijblijvend offertes

Vul gemeente of postcode in
Velden met een * zijn verplicht.

De voordelen van Liftoffertes

Makkelijk vergelijken van erkende leveranciers op prijs en kwaliteit.

In één keer opvragen van meerdere offertes.

Liftleveranciers weten dat ze via Liftoffertes met elkaar in concurrentie staan en moeten dus scherp offreren.

Gratis en vrijblijvend hulp krijgen.

Lakeman Liften

Met trots kunnen we zeggen dat Lakeman één van onze liftpartners is. Desondanks hebben we geprobeerd zo objectief mogelijk onderstaande informatie samen te stellen.

Specificaties en innovatie

Het 100 jaar oude Lakeman heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in personen-, goederen-, container-, pallet- en kleingoederenliften. Lakeman ontwikkelt daarnaast zelfdragende geleidingsconstructies waarbij alle verticale belasting op de putbodem wordt overgedragen. Daardoor kunnen schachtwanden van een lichte constructie zijn. Ook is Lakeman innoverend met het USD/STD-concept; dit zijn liftinstallaties waarvoor geen liftput en/of dakopbouw nodig is. Ook de energiebesparende ‘Blue Modus-module’ en de optie een tweede frequentie-regelaar voor teruggave van energie aan het net te installeren die Lakeman aanbiedt, zijn innovatief. Door deze laatste optie kunnen alle liftinstallaties van Lakeman over energielabel A beschikken. Lakeman ontwikkelt ook een bijzonder kleine lift (de LML-XXS) die in bestaande gebouwen met weinig ruimte kan worden geplaatst, zoals bijvoorbeeld in een grachtenpand. De nieuwe ronde hydraulische personenlift is een van de nieuwste ontwikkelingen. Deze lift is bijzonder geschikt voor rolstoelgebruikers.

Prijs-kwaliteitmatrix

Liftoffertes biedt mensen, die op zoek zijn naar een een huislift, de mogelijkheid om in één keer meerdere offertes aan te vragen. Zodra de offertes binnen zijn kunnen deze met elkaar vergeleken worden op onder andere prijs en kwaliteit. Liftbedrijven over heel Nederland sluiten zich aan bij Liftoffertes. Dit zijn zowel grote spelers als kleine spelers binnen de liftbranche. Op het gebied van huisliften kunnen liftbedrijven zich onderscheiden in onder andere kwaliteit en prijs. Hierom is er een matrix gecreëerd van welke liftbedrijven de beste kwaliteit leveren en welke liftbedrijven de voordeligste prijzen bieden. Deze zogeheten prijs-kwaliteitmatrix is ontwikkeld door Liftoffertes zelf. De matrix is ontwikkeld met resultaten uit onderzoek en uit eigen ervaringen met de bedrijven.
(Zie afbeelding 13)

afbeelding 13 matrix met logos van huisliftmerken
(Afbeelding 13)

 

Wat bepaalt de prijs van een nieuwe lift?

Bij het aanschaffen van een nieuwe lift moet er rekening worden gehouden met verschillende factoren. Deze factoren hebben ook invloed op de prijs van de nieuwe lift. Er zijn verschillen soorten liften, denk hierbij aan huisliften, trapliften en personenliften. Elk soort lift heeft zijn eigen factoren waar rekening mee gehouden moet worden.

Traplift (€2.500 - €10.000)

  • Aantal verdiepingen
  • Aantal bochten in de trap
  • Luxe van de traplift (modeltype en extra opties)

Huislift (€10.000 - €25.000)

Personenlift (€18.000 - €40.000)

  • Het hefvermogen van de lift
  • Aantal stopplaatsen
  • De beschikbare ruimte bepaalt de maximale afmetingen van een personenlift
  • Aandrijving
  • Standaard of luxe lift
  • Cabine grootte van de lift

 

Wat bepaalt de prijs van liftonderhoud?

Bij het afsluiten van een onderhoudscontract voor je lift kun je vaak kiezen tussen verschillende soorten contracten. Deze contractvormen hebben invloed op de prijs van het onderhoudscontract. Naast de onderhoudsvorm heeft ook de gebruiksintensiteit van de lift en de huidige staat van de lift invloed op de prijs van het onderhoudscontract. Lees hier meer over de belangrijke details van een liftonderhoudscontract Elk liftbedrijf hanteert hun eigen contract maar vaak komen de contracten overeen met elkaar. Hieronder de meest voorkomende onderhoudscontracten in de liftenbranche.

Standaard contract

Standaard onderhoud zit in dit contract zoals controle en schoonmaak van de lift. Verder ook preventief onderhoud. Daarnaast zit vaak smeermiddel en klein materiaal ook inbegrepen in dit contracttype.

Uitgebreid contract

Bij het uitgebreid contract zitten naast controle en schoonmaak ook enkele reparaties inbegrepen. Ook wordt er gekeken naar technische problemen die in de toekomst aan het licht zouden kunnen komen en worden
deze verholpen. Verder zal er een monteur aanwezig zijn om te assisteren tijdens de periodieke keuring van de lift.

All-in contract

Bij de All-in contracten zitten vaak alle kosten inbegrepen. De reparatiekosten zitten hier bijvoorbeeld al in. Het all-in contract is het duurste contract dat er is maar grote reparaties en vervangingen worden hiermee wel gedekt.

Ontstaansgeschiedenis Lakeman Liften

Johan Lakeman heeft in 1911 de smederij Jac. van de Laan over en ontwikkelt het bedrijf van smederij naar reparatiewerkplaats van landbouwwerktuigen en wagens. Na zijn overlijden neemt zijn zoon Jo het bedrijf in 1925 over en zet de innovatie in. Jo is een bevlogen uitvinden en liefhebben van nieuwe techniek. Onder zijn leiding groeit het bedrijf uit tot een fabriek voor landbouwmachines vooral voor de steeds groter wordende bollenproductie. Niet veel later komen daar goederen- en personenliften bij. De bedrijfsnaam verandert vervolgens in Machinefabriek Lakeman Voorhout (LAVO). Nadat Jo’s oudste zoon Joop de fabriek in 1973 overneemt specialiseert de fabriek zich exclusief in liften. De naam verandert dan in de huidige naam: Liften- en Machinefabriek Lakeman B.V. (LML). Ook vestigt het bedrijf zich dan definitief in Katwijk en specialiseert zich verder tot producent en leverancier van personen-, goederen-, container-, pallet- en kleingoederenliften. Ooit begonnen met maximaal 20 liften per jaar en nu uitgegroeid tot zestig tot zeventig liften per jaar, is Lakeman een solide speler op de markt te noemen. Joop junior voert sinds 1992 de directie over Lakeman dat na meer dan 100 jaar dus nog steeds een echt familiebedrijf is. Lakeman specialiseert in de loop der jaren steeds verder en bouwt ook de eigen de service- en onderhoudsorganisatie verder uit. Ook laat Lakeman Liften zich als eerste in de branche certificeren voor het service- en onderhoudssysteem voor liften, conform de norm NEN-EN 13015. In 2016 ontving Lakeman Liften de eerste Liftinstituut Safety Award.

Services

Lakeman Liften beschikt over een eigen helpdesk en een 24/7 servicedienst. Lakeman biedt bij renovatie of modernisering van een liftinstallatie een eigen volledige oplossing (het LML-RENOPAC-concept) waarbij ze kosteloze inventarisatie aanbieden van de bestaande liftinstallatie. Ook is er keuze uit diverse standaard en gepersonaliseerde servicecontracten.

Actief in welke regio?

Lakeman is actief in heel Nederland.

Organisatiegrootte

Lakeman heeft 35 werknemers.

Kantoren

Lakeman Liften is gevestigd op de Lageweg 8, 2222 AG in Katwijk.

Snelheid respons bij een eventuele storing

24/7 telefonische helpdesk en servicedienst.

Vergelijkbare merken

Bedrijven die ongeveer vergelijkbaar zijn wat, servicegebied, grote service en prijzen betreft. - AESY Liften - KONE - Möhringer Liften - Otis - Otolift - Schindler - Skylift

Vraag nu offertes aan voor een lift

Wilt u exacte prijzen weten van verschillende liftbedrijven? Vraag hier gemakkelijk, gratis en geheel vrijblijvend offertes aan. Geef in het vakje “aanvullende informatie” aan dat u een offerte van Lakeman wilt ontvangen.


Terugbelverzoek

Stuur offertes

Bel 003120-4637185
Liftprijzen vergelijken